dimecres, 2 de desembre del 2015

La Canal de la Maroma a Sant Gervàs

A la collada de Sant Roc hi podem arribar en cotxe per pista transitable, o bé des d'Adons per sender. D'ací ens encarem vers el sud a buscar sender fresat no marcat, que ens du damunt una petita carena, apropant-nos a una paret que salvem per la seva base vers l'oest. Al acabar la paret deixem el camí més transitat i prenem una drecera remuntant al sud seguint fites de pedres apariades per escaladors. Travessem boscos de repoblació de pi salvant les canals de Baró i del Pubill per les seves capçaleres, fins arribar a la carena de la serra de Sant Gervàs. D'allà seguim la carena vers l'oest fins a trobar traça de camí provinent de Sant Roc que s'adreça a l'inici de la canal de la Maroma, indicat el seu inici amb una fita.
La canal de la Maroma és emprada pels escaladors per accedir a la vesant sud de la serra, i cal emprar tècniques específiques per salvar les dificultats, amb trams verticals equipats amb cordes i cables de seguretat; és aconsellable equipar-se amb material tècnic (casc, arnès, corda, bagues d'ancoratge, ...). Arribats a la base de la canal, seguim la base de les parets vers l'oest fins a la collada de Llastarri, la qual aconseguim evitant un rascler prop de la collada, pujant un turó al nord i davallant a l'oest finalment.
De la collada de Llastarri, on hi trobem el senyal indicador vertical al terra, seguirem la ruta cap a Sant Roc. Aquest tram hauria d'estar desbrossat i marcat, doncs està publicitat com a sender inclòs en la xarxa de camins municipals, però la manca de manteniment és total i cal molt bon sentit de l'orientació i instint muntanyenc per aconseguir trobar-lo en els seus inicis. Posteriorment, un cop travessada la canal del Pubill, es reconeix prou bé el camí, tot i salvant contínuament arbres caiguts i matolls, que dificulten significativament la marxa.




L'Home de Sant Gervàs

Wikiloc 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada