dimecres, 2 de març del 2011

Trobada d'espele i canyons

6, 7 i 8 de Maig a

la Pobla de Segur







Inscripcions
Presentació a la Diputació de Lleida


Presentació (extreta de la web):

Per iniciativa de la FCE (Federació Catalana d'Espeleologia), neix ESPELEO-CANYONS una trobada destinada a ser un referent pels amants de l'espeleologia i el descens de canyons.

Ambdues disciplines podríem considerar-les mare i filla, ja que van ser grans espeleòlegs com Lucien Briet o Edouard Alfred Martel, qui a finals del segle XIX i principis del XX ens van introduir al món del descens de canyons, Briet fent un estudi intens dels canyons de l'Aragó i Martel fent la integral de l'avenc de Bramabiau. Aquestes i d'altres activitats van anar fomentant l'Espeleologia però també al Descens de canyons aconseguint que ambdues evolucionessin primer conjuntament i a partir dels anys 70 en paral·lel fins els nostres dies.

Des de la Federació Catalana d’Espeleologia, la Junta Directiva i l'equip responsable de la trobada tenim l'objectiu que, ESPELEO-CANYONS sigui d’ara endavant un referent per a tots aquells que creiem que aquestes dues disciplines poden seguir evolucionant conjuntes, amb els mateixos criteris de desenvolupament, seguretat, tècnica i respecte al medi natural.

Us esperem aquest any a La Pobla de Segur, portal del Pirineu, centre neuràlgic del Descens de Canyons i de l'Espeleología on podem trobar les activitats més interessants d'ambdues disciplines, amb la Cova Cuberes, el Graller Gran del Corralot, el Barranc de l'Infern, ...


Benvinguts a la vostra trobada.


Vídeos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada