dimecres, 15 de març del 2017

Cova Negra de Corça


TEXT ESCRIT I FACILITAT PER EVA CARMONA


Aquest passat diumenge, 12/03/2017, una colleta de Pallaresos ( Peri, Tohà, LLibert, Noe, Laia, Tintoré, Maria i Eva) ens vam arreplegar per fer visita a la Cova Negra de Corçà, al Montsec d’Ares, molt a prop del Congost de Mont-rebei.

Després de deixar la carretera a Àger i seguir una pista en direcció les runes del Castell de Sant Llorenç, vam aparcar els cotxes al Pla del Lluís, des d’on seguint un sender amb vistes al Noguera Ribagorçana i que voreja la imponent Paret de Catalunya, vam arribar a la boca de la cova. Aquesta es troba a uns metres d’alçada, així que vam haver-nos d’enfilar aprofitant el relleu de la roca i les branques de la vegetació. 

Un cop canviats i esmorçats ens endinsàvem a la cavitat, on després de caminar uns pocs metres ens vam trobar el primer obstacle, paret que vam superar amb l’ajuda d’una corda de nusos (equipació fixa de la cova), i en la que vam fer unes bones “rises”. 

Un seguit de rampes enfangades, que a vegades ens feien de tovogants, ens van anar guiant a través de tota la cova passant per diferents sales i cavitats, i en les que vam poder veure multitud de formacions precioses. Durant el camí, algun muricec ens vigilava d’aprop!

Després de més de 300m de recorregut i més de 70 de fondària, vam arribar a la cua de la cova, lloc per fer les fotos de grup de rigor, i on vam poder observar alguna inscripció ben antiga , datada del 1765, entre altres molt menys històriques!!

Tocava desfer camí!! Les formacions que d’anada ens havien passat desapercebudes per les ombres i el relleu, sens mostraven durant la tornada com si d’una nova cova es tractés.

Després d’apretar una mica cul i dents, tornàvem a veure de nou la llum del sol













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada