diumenge, 25 de novembre del 2018

La Federació i la SAM assessoren al Geoparc de la Conca de Tremp-Montsec

El 31 d'octubre s'han establert les bases per la participació de la federació a la taula de treball científica i la SAM a la d'activitats i Turisme del Geoparc Mundial de la Unesco de la Conca de Tremp - Montsec.

El passat 17 d'abril de 2018, la Unesco va acceptar el territori Conca de tremp-Montsec a la Xarxa de Geoparcs Mundials. La Federació havia donat suport al projecte abans de la declaració, ja que el patrimoni subterrani del Montsec és un dels més importants de Catalunya.
Aquesta setmana, s'han establert les bases de col·laboració i participació de la Federació Catalana d'Espeleologia al grup de treball Científic,  així com de la Societat Amics de la Muntanya (SAM) a la taula d'activitats i turisme. La federació aportarà el seu coneixement del mon subterrani: geologia, bioespeleologia, ambiental, arqueològic.... així com de les descobertes i exploracions que s'estan realitzant a la zona. Al mateix temps, també es treballarà en el salts d'aigua. La SAM, essent el grup espeleològic de referencia a la zona del Montsec, coordinarà la promoció d'activitats espeleològiques que es proposaran al geoparc. 
Ja s'han determinat les primeres accions a realitzar, de les que destaquen una exposició itinerant del patrimoni espeleològic i una acció de neteja el proper dia mundial del Medi ambient el 5 de juny 2019.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada