dilluns, 29 de març del 2010

Experiències en gestió de camins, mobilitat i turisme a l'Alta Ribagorça

Els passats dies 25 i 26 de març, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, el Consell Comarcal de l’Alt Ribagorça i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici organitzaren la jornada Experiències en gestió de camins, mobilitat i turisme a l'Alta Ribagorça, plantejant-se com un espai de trobada entre els agents públics i privats i adreçada a les institucions locals, les empreses i els operadors de l'àmbit turístic, així com al públic que té relació i interès amb aquest sector.

El primer dia es dedicà a mostrar les experiències de diversos organismes en l'àmbit del senderisme, amb iniciatives emmarcades a l'Alta Ribagorça principalment, destacant les ponències sobre costos i manteniment dels senders, i la de resolució de conflictes d'afectacions i propietats de camins.
L'endemà es pogué assistir a les ponències sobre el model de gestió del senderisme al Parc Nacional d'AiESM, i la iniciativa de Camins Vius: senderisme a l'entorn del Parc. Posteriorment es realitzà una sessió tècnica sobre equipaments i infraestructures al Parc Nacional, la qual transcorregué a peu tot i haver-se previst amb raquetes de neu, donat que el trajecte es desenvolupava per terreny amb neu trepitjada.


Aquestes jornades han estat emmarcades dins una proposta del IDAPA, amb l'objectiu d'avançar cap un espai d'excelència en matèria de gestió de camins i de la corresponent oferta turística, sent la primera de l'any 2010. La següent es preveu a la Cerdanya, donant així continuïtat al debat col·lectiu, l'intercanvi d'experiències i la cooperació territorial entre comarques pirinenques.


Cal destacar d'aquestes jornades, a banda de la possibilitat de compartir idees, treballs i projectes, el retrobament amb vells amics, que amb l'efectiva organització s'aconseguí crear un agradable ambient de convivència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada