dilluns, 11 d’abril del 2011

De barrancs per Mallorca

Uns quants dies per davant. Cabo Verde? Madeira? Madagascar? Perú? Costa Oest d'EEUU? Doncs no. L'aventura al costat de casa, com abans. Calculem despeses i ens surt a compte dur-nos la furgo. El programa a la vista: tres barrancs i una cova, amb un sol vehicle.

Embarcar la furgo ja és una aventura; treballant fins a darrera hora, trobem una retenció per entrar a Barcelona, la naviliera ens canvia el moll de càrrega, on son les taquilles?!, ... què just que ens ha anat!

Havent dormit una mica a les butaques del vaixell, afrontem el primer dia adreçant la ruta cap a Sóller i Biniaraix; el primer barranc serà el d'Ofre (també conegut com a Biniaraix, donada la proximitat d'aquesta població). El camí d'aproximació és prou espectacular com per dedicar-hi una visita per si mateix.


El Barranc a MallorcaWeb
Ruta de TV3
Amics del Barranc de Biniaraix
Ressenya descens


El tàlveg sec a l'inici del camí ens preocupa tot i que som coneixedors que en aquest terreny càrstic els cabals desapareixen habitualment en perfils sense gaire pendent. Esperem trobar aigua al tram engorjat, i aixi va ser, suficient per mullar-nos integralment.


L'empedrat del camí del barranc de Biniaraix és impressionant, sent un recorregut, fins a l'inici del descens, de prop d'una hora i mitja. És interessant observar les teules emprades per conduir l'aigua per damunt de la barana de pedra seca.

L'equipament que trobem és força bo, sent capçalera doble de químic amb doble anella, tot i que per al nostre gust, col·locats de forma massa propera.
Fins i tot, el darrer ràpel presenta una capçalera amb un dels ancoratges desplaçat en rotació.















O bé visualitza'l a YouTube

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada