Ací us exposo la presentació que s'ha divulgat:
Companys,
El Refugi Rosta de Salardu es l'hostal mes antic de la Vall d'Aran, escenari privilegiat de la història aranesa i lloc de descans dels grans pirineistes: Maurice Gourdon, Franz Shrader, Juli Soler Santaló, Lluis Estasen i tants d'altres varen descansar en aquesta casa-museu que en portem l'actual gestió des de 1979.
Ara, finalitzant un profund procés de reformes del Refugi Rosta, el mes passat varem inaugurar en les seves instal·lacions el PyrenMuseu, el Museu del pirineisme a la Val d’Aran: la preservació d’un llegat.
Com amants de la muntanya, les estades que programeu per visitar el Pirineu o la Val d’Aran, a partir d’ara tenen un nou al·licient: visitar el PyrenMuseu i/o allotjar-se al Refugi Rosta, que us conduirà a uns serveis, sensacions i coneixement que sens dubte satisfaran el vostre interès.
Us adjuntem un article del seu director, informació variada adjunta sobre el museu, la presentació de l’e-carnet: el newsletter del Museu amb el nº 0 i els links dels programes emesos per tv3 i btv.
Us esperem!!
.......................................................................................................................................
MUSEUS, TURISME, CURIOSITAT, CONEIXEMENT I PIRINEISME.
El turisme cultural és un sector emergent. Les oportunitats que ofereix la difusió del patrimoni són un factor de desenvolupament en el context d'un model econòmic més diversificat i especialitzat. Els recursos culturals són un element real de creixement econòmic amb una progressiva incidència demostrada i amb l'avantatge de poder-lo dirigir a un públic potencial més ampli.
Però en aquest moment, al Pirineu i en el sector del turisme de muntanya, s'està entrant en un cercle viciós per la falta de resultats. És en aquest context que des de el Refugi Rosta es presenta la visió transdisciplinar i estratègica del PyrenMuseu: eth Musèu deth Pireneisme, amb els seus grans objectius de preservar la memòria del pirineisme, transmetre informació i coneixement i impulsar la creació artística i la producció científica.
Els que l’han visitat, ja coneixen la seva autenticitat i singularitat. I també el seu gran potencial per generar activitats amb els diferents grups dels sectors de la cultura i del turisme de muntanya, també en crisi, però amb més possibilitats de recuperació si es va assumint aquest canvi de model que s'aproxima a l'anomenada "societat del coneixement ". Especialment combinades amb programes de senderisme.
"Espectacular". "Situa el Pirineisme tan alt com es mereix". "Gràcies". ".. Una expressió d'amor a les nostres muntanyes". "Felicitats de tot cor". "Documentació rica i espai viu: per molts anys!". "Enhorabona per aquesta excel lent iniciativa: No podem perdre mai la perspectiva històrica d'on venim, això ens ajudarà a saber on volem anar". "El món el mouen les bones idees ... Un llegat a la Vall d'Aran de la gent que l'estima".” Visca el Refugi Rosta, mai deixa de sorpendre”. "Llarga vida al PyrenMuseu: Viu i autèntic, tot està allà per continuar la història dels Pirineus".
Aquestes son algunes de les expressions que els primers visitants han escrit al llibre del Museu.
Per un descans, una estada, una visita, el PyrenMuseu complau la curiositat. Si vius a la plana o a la muntanya, si t’agrada caminar, o estàs relacionat en àmbits de l’excursionisme, de cultura o de turisme, o simplement ets una persona entusiasta de la muntanya o un expert en el món dels Pirineus: tens una cita amb el PyrenMuseu. Coneix-lo, recomana’l, inclou-lo als teus programes i mantindreu viu l’esperit del pirineisme.
Manel Rocher
PyrenMuseu - Refugi Rosta
Museu deth Pireneisme - Fonda Museu
Salardu - Val d'Aran
Tel. 973.645.308
Gràcies Jordi!
ResponEliminaEm reconforta el teu gest.
Ho he vist mentre llegia aquesta noticia.
http://www.elpais.com/articulo/deportes/Simone/Moro/tumba/mito/himalayismo/elpepudep/20110203elpepudep_10/Tes
Per sort, encara queden molts rius de tinta sobre la épica a la muntanya!
12:56 ALPINISMO: SIMONE MORO A CAMPO 3, STANCO MA FELICE
(V.'ALPINISMO: SIMONE MORO CONQUISTA VETTA...' DELLE 9:48)
(ANSA) - AOSTA, 2 FEB - ''Siamo nella tendina del campo III, a 6.850 metri di quota. Da qui eravamo partiti alle 3 di questa notte. Otto ore e mezza dopo eravamo sulla cima del Gasherbrum II. Siamo stanchi ma felici''. Sono le prime parole di Simone Moro, pubblicate sul suo blog, al rientro dalla vetta.
''C'e' stato sole soltanto in mattinata - ha aggiunto Moro - poi e' cambiato il tempo ed e' arrivato il vento, seguito dalla bufera. E' stata davvero una grande faticata. Lunga, veramente lunga salire quei 1.100 metri di dislivello. Ma volevamo farcela e non abbiamo mollato. Stiamo tutti e tre bene. Nessuno ha preso congelamenti. Domani scenderemo fino al campo base, anche se non sara' facile visto il maltempo''. (ANSA).