dilluns, 16 d’abril del 2012

Per la Vall de Benàs

Aquest cap de setmana hem voltat per la vall de l'Éssera; dissabte pels voltants de Castejón de Sos i diumenge pels de Benasc.
Amb unes condicions climatològiques molt adverses per moure's a l'alta muntanya vam optar per dedicar-nos a la mitja muntanya practicant el més bàsic excursionisme, el senderisme.
Castejón de Sos
Ruta de 5 hores que transcorre pels pobles de Sos, Ramastué, Liri i Arasán, amb sortida i arribada a Castejón de Sos.
En la seva gran majoria, la ruta segueix itineraris marcats com a sender PR o bé senders locals, però els enllaços per camins antics sense marcar ni desbrossar, afegeixen interès a la ruta, havent de dedicar una especial atenció a la recerca del camí. 
Ruta a Wikiloc.

Benasc.
Ruta circular de 3 hores sortint i arribant de Benasc, amb l'alçada màxima a 1.529 metres, a Cerler.
Podem trobar informació a la web Valle de Benasque i a Senderos Turimo de Aragón, però natres vam fer alguna variant:

A Wikipedia:

Lo toponimo Sarllé probablement provienga de l'aragonés ciller, cillero, almazén de grano, como en catalán celler, "bodega"; estando Sarllé a prenunciación local, con una -r final que no se pronuncia y un seseyo d'a c, z tipico de l'aragonés benasqués. En la val de Bardaixí, on l'ribagorzano no tien seseyo, se i diz Cerllé. En lo Fogache de 1495 s'escribiba Cerle.

I la nostra ruta a Wikiloc

I al arribar a Benàs, sota una bona borrufada de neu, coincidim amb l'entrega de premis de la Iª Triatló de Muntanya a la Vall de Benasc, i sorpresa!: trobem als amics "Yeti" de la Ribagorça, Terrisse de Tremp i en Valentí de ... tot el món.
Xerran, xerran, i ens assabentem que al Dani li ha anat força bé! Aviat el veiem dalt del podi. Per sort li podrem fer la foto de campió improvisant amb el mòbil!

1 comentari: