dissabte, 24 de novembre de 2012

Explorant el Forat de l'Or - TV3


 

El Forat de l'Or, prop de Cellers, és una cavitat que fa més de trenta anys que es visita i que s'havia donat com a explorada per complet. Un avanç del reportatge que ha preparat "Temps d'aventura", i que s'emetrà el proper dijous dia 29 de novembre.

Vídeo a TV3:

Explorant el Forat de l'Or

Durant anys se n'ha conegut un petit tram. Un treball conjunt de 15 clubs de busseig i espeleologia ha permès que el Forat de l'Or sigui objecte d'una exploració excepcional. Per primer cop s'ha arribat fins als 1.350 metres descoberts. Les càmeres del "Temps d'aventura" han estat testimoni d'aquesta conquesta del desconegut.

La SAM hi ha estat

 

Podeu veure el documental ací: 

Forat de l'Or. Espeleosubmarinisme extrem

El passat dijous 29  ens trobàrem més de 30 socis de la SAM al "Llac Negre" per veure la emissió per primera vegada del documental al canal televisiu Esports 3; però abans, els companys que han estat col·laborant en els treballs d'exploració, ens van estar comentant tot un seguit d'imatges preses per ells mateixos en el transcurs de les diverses visites al Forat de l'Or.
Com es pot observar en el documental, la SAM ha estat protagonista en el recolzament a les exploracions dutes a terme al Forat de l'Or, ajudant a transportar material, divulgant els treballs i progressos de les exploracions, ... però sobretot, oferint al habitants del territori la possibilitat de participar d'aquesta empresa: explorar el subsòl del Montsec, a casa nostra, un pas endavant de l'espeleologia catalana i peninsular.
Els qui han viscut la passió i la il·lusió amb que s'han efectuat els diversos atacs, ho han transmès aquest dijous als assistents.

 

 

 

Pròximes emissions

 • 29/11/2012   22:15 h
 • 30/11/2012   03:55 h
 • 30/11/2012   08:15 h
 • 01/12/2012   06:40 h
 • 01/12/2012   14:30 h
 • 01/12/2012   19:10 h

   Topografia:
  Clica a Espeleobloc

2 comentaris:

 1. Excel·lent tasca la feta pel SAM de Tremp, una guapada de reportatge, aixo demostre que quan volguem podem acometre grans empreses, i que la dita de que L'UNIÓ FA LA FORÇA es una gran veritat. Aconseguir que treballin tants clubs plegats a sigut la clau de l'exit.
  Enhorabona, que l'exploració no ha acabat, nous reptes ens esperen,

  Enric

  ResponElimina
 2. un cop mes gracias a tots per el esforç,la dedicació i la perseverancia que heu tingut amb tant amb el forat de l'or com a la font mentidora,i enhorabona per els resultats

  Com diu el Enric,aixó no s'acabat !

  Fins aviat

  Joel

  ResponElimina