diumenge, 20 de juliol del 2014

Alta muntanya - Vall de Riqüerna

 
 
Àlbum fotos Vall de Riqüerna

Tot i la predicció de pluges per la tarde, mantenim la convocatòria de realitzar una activitat d'alta muntanya per a tots els socis sòcies de la SAM.
Com l'any passat, prenem com a marc de la sortida la capçalera de la Vall Fosca, territori molt proper a casa nostra i amb la facilitat del telefèric per abordar el primer desnivell, tot i que els veterans de motxilla i bastó, en Perisé i en Figuera, han mantingut alt l'estendard de l'entitat superant el desnivell per la Canal de Pigolo.
Aquest cop ens hem proposat fer la volta al pic Espada, amb l'ascensió dels seus 2.547 m, que proporciona una panoràmica àmplia i impressionant damunt els estanys de Morera, Salado, Tapat, ...
L'itinerari ressegueix inicialment un tram de GR 11-20, amb pendent suau i parts empedrades, des de l'estació superior del telefèric fins a la collada de Font Sobirana, d'on des d'allà pugem al cim amb una curta tirada ja sense el pes de les motxilles, que les hem deixat al coll.
La vista fantàstica, ... el Montsec, el Peguera, Montoroio, Montsent de Pallars, Pala Pedregosa, Pallassos, Filià, ...
Seguim ja afrontant un descens de 1.132 m, que ens durà fins a Capdella, per la vall de Riqüerna, passant per l'estany Tapat, per la cruïlla que du al Port de Rus, lo pontet de Rus, ... creuant-nos amb un gran grup de joves Escoltes, que provinents de Taüll s'adrecen al refugi de Colomina, carregats amb grans motxilles i plens d'il·lusió.
Continuem el nostre camí sota núvols baixos que auguren pluges de tarde, amb un ambient fresc, i collint alguna que altra "carrereta" en els prats vora el sender.
Hem estat dotze excursionistes de la SAM, amb l'objectiu comú de promoure l'excursionisme i donar a conèixer el nostre país als més menuts de l'entitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada