divendres, 16 de juny de 2023

Exploració al Forat de l'Or

 

Exploració Forat de l´Or 14-15 de juny de 2023
Dades pluviometria:

Fins al dia 8 és un règim de pluges generalitzades.

 

Del 8 en endavant règim tempestuós. 

Dia 6: surt aigua per la cuneta, no per la boca 

Dia 9: entra el Jordi a la cova. No surt per boca ni per cuneta. Nivell per sota de l'espit. Molt neta. 

Dia 11: entra la Sasha i munta el salt d'entrada i busseja fins a -30m. Aigua molt neta. Nivell uns dos metres per sota de l'espit. 

Dia 13: entra el Jordi, aigua molt neta. Ha baixat molt el nivell. 3 o 4 metres per sota de l'espit. A les 16:39 mana el Jordi un vídeo plovent un munt a l'entrada de la cova. 

Dia 14: arribo a les 10:00. Surt aigua per la cuneta i per la boca. Visibilitat de 5 metres. Nivell 30cm per sobre de l'espit. Dia 15: Surt aigua per la cuneta, per boca no. Visibilitat 3metres. Nivell 10 cm per sobre de l'espit. Durant el matí la visibilitat empitjora molt fins a posar-se pèssima. Immersions: Busseig amb kiss i Tritó, scooter Gost i Cave, 2s80 de tx de fons (de 100 i 80) i una s80 de nx50 que porto sempre al cul. Munto el loop original de Kiss perquè pel Golem+cooper m'hi entra aigua. 

Dia 14: busseig fins al final del s3 (aturada a -15m al minut 40). Mapejo i enregistro tota l'entrada. Al fons del S3 tant en anar com en tornar, m'escapa la BOV força i perdo diluent. En -15m, deixo tot el que em sobra i em fico a l'esquerda vertical de la dreta. Entro per la part alta que és més ampla. Avanço uns deu metres, els quatre últims fregant molt. Tot el que veig al davant segueix estret i em torno marxa enrere. Em costa sortir perquè se m'enganxen els culs de les etapes. 

Com que vaig amb el Triton tampoc veig bé posar-me de banda. Després, pensant, potser la part més baixa de l'esquerda sigui més ampla. També, portant les etapes al davant i deixant el Tritó, es pot progressar més. 

Dia 15: Només entrar veig que la visibilitat ha empitjorat, però decideixo seguir per gaudir una mica. A la meitat del s2 i veient que la visibilitat empitjoraria en entrar, decideixo tornar. Canvi al tritó per practicar. A la baixada del S1 m'enganxo a la línia amb el Cave i em costa deixar-me anar. 

Al fons del S1 es posa algun regulador en flux. Mentre vaig mirant manòmetres, perdo la visibilitat completament pel bombolleig sense saber bé què ha passat. Avanço per la línia lentament i em començo a trobar malament.

Canvio el Kiss i em recupero però no entenc perquè, perquè el meu ritme respiratori no s'ha accelerat gaire amb l'incident. Surto molt lent, sense res de visibilitat recollint el rodet de Sasha. 

Ja fos veig que s'ha obert un terç de tornada de l'ampolla de nitrox i el DIN del regulador estava afluixat i s'ha buidat l'ampolla. Recollint el material l'aigua s'enterboleix més i no per allò de l'ampolla. Es veu que la pluja tempestuosa de dimecres està empitjorant la visibilitat encara que el nivell baixa. 

 

Traiem tot entre Jordi, Sasha, Oscar, Malen, Marta i jo Dades mapeador: Grava configurat a 1314 polsos. Fa 79 metres entre les galetes de calibratge del S2. 

Si hagués anat pel fil exactament, hauria fet uns 81 metres. Segons la fórmula caldria configurar 1622 polsos. Mesura 875 metres fins a -15m al final del s3. Hi ha uns 1012 metres. Per tant, caldria haver-ho configurat a 1520 polsos. 

 

Participants: Eliseo Belzunce, Jordi Pascual, Merxe, Andreu R., Sasha, Oscar, Malen, Marta M.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada