dilluns, 27 de juliol de 2009

Divertiment a la Vall Fosca

Coll de Gavatxos des de Sallente (4.30h). Marmota. Deixo el Subenuix per un altre dia. L'objectiu, avui, és fer fotos hidroelèctriques per la feina.

El camí des d'Estany Gento fins a l'Estany de Cubieso és desesperant. Passen els minuts i l'altímetre no fa més que pujar i baixar. Resultat, sempre estic a 2.350.

Al Coll de Gavatxos no hi puja ni cristo ni gavatxo, segons indica el corriol a partir de la cruïlla amb la Collada de Dellui (línia Carros de Foc) per on passen les úniques ànimes amb que m'he creuat.

Menjo, m'hidrato i em visita l'helicòpter mentre s'em acudeixen alguns adjectius per el cartell del PN. Penso que els responsables de posar aquests cartells no han assolit mai aquest coll caminant. Al Coll de Gavatxos s'hi arriba de cop. No hi ha una transició suau entre el pendent i el pla. És immediat. Tens les roques i l'herba davant del nas i de cop, s'obre la vall del Portarró a l'altra cantó. I a primera línia d'aquest paisatge, el pal de dos metres i la placa metàl·lica. Cartell central, imposat, mal posat. Benvolguts amics del PN, hi ha d'altres maneres de senyalitzar el territori i fer amics que, en questions de conservació d'espais naturals, bona falta ens fan. El mateix cartell posat a peu de carretera, informa i ajuda a comprendre. Al Coll de Gavatxos, agredeix les emocions de qui hi arriba. No costa res pensar-hi abans i fer amics.

La ruta és llarga. En línia recta, 6 km sobre el mapa, gairebé 1, 2 més que des del refugi de Vall Ferrera a la Pica. El GPS em dona un track de 11,7 km de pujada. Multiplico per 2 a la tornada, i ara entenc que foto estirat a l'herba de la piscina municipal de Tremp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada