dimarts, 8 de març de 2011

Cova dels Àngels

Sessió fotogràfica subterrània a la Cova dels Àngels.
És una mica difícil de trobar la boca d'aquesta cavitat, que a causa de la seva poca espeleometria mai ha despertat gaire interès, i per tant no es troben senyals que ajudin a la seva localització.
Tot i així, amb la informació trobada al volum dedicat a la comarca del Pallars Jussà del Catàleg espeleològic de Catalunya (BORRÀS, F, MIÑARRO, J.M. TALAVERA, F. (1979)), la vaig poder trobar ja fa uns quants anys, però no havia tingut ocasió encara de visitar-la.

Darrerament, en el marc d'un projecte de relocalització i georeferenciació de les cavitats de la comarca, he visitat i fotografiat la cavitat acompanyat d'un bon amic; no és pas un practicant habitual de l'espeleologia, però la seva passió per la muntanya i la fotografia el fa decidir-se de vegades a acompanyar-me.

La boca de la cavitat es troba situada en una canal boscosa al nordest de l'ermita de Sant Salvador de Toralla. L'entrada és petita, i dóna accés a una petita sala en que et pots posar de peu. Aquí trobem les sigles "GEB" serigrafiades a la paret, probablement datades de la primera exploració. Tot seguit trobem un pas molt estret, que l'hem de superar assegurats a la corda, donat que immediatament a continuació trobem una vertical. La corda es pot ancorar a dos petits merlets mitjançant cintes; la capçalera de la vertical es pot assegurar a un gran pont de roca.
A la base de la vertical accedim a una sala bellament decorada amb estalagmites, macarrons i alguna estalagmita.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada