diumenge, 23 de setembre de 2012

Marxeta de la SAM

Unes 55 persones, entre pares, mares, canalla, ... tots socis/es de la SAM, participaren en una de les sortides clàssiques de la SAM: la Marxeta de la SAM.
El recorregut: sortida des del Parc del Pinell cap a Galliner i després cap al Roc de Neret. Hora de sortida: 09.00h. Hora de dinar:13:00h.

Els més valents van fer el recorregut d'anada i tornada tot sencer, entre ells socis i socies veterans i aquells que no acompanyaven la canalla. La majoria de pares i mares i la canalla van pujar amb cotxe fins a Casa Casasses per fer la marxeta fins a Galliner i després fins les antenes del Roc de Neret.

Semblava que faria bo, tot i que el cel no estava massa clar. Això va anar bé per no passar calor. Vam sortir tots en grup direcció la depuradora per després trencar cap a l'esquerra i anar fins la gravera del Mitjana per acabar sortint just a tocar del pont del riu, preparar-nos amb les armilles reflectants i creuar el pont.
Passant pel pont del riu (C-13) amb les mesures corresponents

Després agafàvem el camí direcció les Comportes, però vam desviar a mà dreta per enfilar unes escales enmig del bosc que ens deixaven just sota de les Comportes, era un dels accessos ràpids que feien servir els treballadors de La Canadenca per pujar cap amunt.

Enfilàvem amunt pel bosquet per un senderet ben senyalitzat que no té pèrdua i que en qüestió de 15 minuts arribàvem a la part més alta per desprès baixar i anar-nos acostant cap a casa Casasses. La canalla se la veia amb ganes, el Nil, sobretot, també la Laia i l'Arnau, el Xavi; darrera pares i mares que aprofitaven per anar xerrant i gaudir del paisatge, el Pruna, el Ricard, la Romi, el Jordi, la Rosa, el David, ... també la Dolors, la Elena, la Miriam, ... mentre l'Ensenyat i el Ribalta aprofitaven per fer fotos i al darrera els veterans, el Ramon Perisé i sra., i tancant el grup, membres de la Junta.

Fent drecera per pujar cap a comportes
En poca estona arribàvem a Galliner, tocava fer una paradeta, agafar forces, observar paisatge i fer fotos.

I tocava seguir; semblava que la previsió de temps era bona. La canalla que havia vingut aguantava bé. Així que tocava seguir direcció les antenes. I així, una estona abans de les 12 ja hi érem!!

Les vistes, impressionants, el pantà de Sant Antoni, els pobles abandonats (Montesquiu, Galliner, Pui de l'Anell), altres pobles (Salàs de Pallars, La Pobla de Segur) i muntanyes (Sant Corneli, Roc de Pessonada, Serra de Carreu i coll de Trumfo, Serra del Boumort, Llania,....).
Joan Pericon
Després vam baixar fent drecera per caminets que s'endinsen pel bosc i així, just a la 13:00h arribàvem al lloc on havíem de dinar. El Joan ens prepara uns entrepans i begudes boníssims. 

Fent cua per dinar


Després de dinar i descansar una estona, tocava reprendre la ruta i fer la tornada. El sol havia arribat i ens tocava de ple per tota la baixada, sort que part del recorregut el vam fer passant pel bosc. Així, a les 16:00h arribem al Parc del Pinell per finalitzar la Marxeta. 

Aprofitem per dir-vos que som molts els socis de la SAM, i ara que s'està engegant la reactivació d'aquesta, cal actualitzar dades, comptes corrents, adreces, telèfons, ... A data de 23 de setembre som 194 socis i sòcies al corrent de pagament, però tots sabem que som molts més els socis/es amb ganes de fer gran la SAM.


Agrair la col·laboració del Consell Comarcal del Pallars Jussà,  el qual ha aportat l'obsequi als participants d'un recull d'itineraris de la comarca, així com al bar-restaurant "Llac Negre" per la tramitació de les inscripcions.

També, agrair la cessió de fotos de Francesc Xavier Ribalta, Josep Ensenyat i Jordi Pascual.

1 comentari: