divendres, 10 de setembre del 2021

L'Àtic de Leonor, a la Travessia del Sistema Bujerín-Alba (-580 md)

 
De les diverses possibilitats de travessia que ofereix el Sistema d'Alba, aquesta és la que ens oferia més incertesa, per la poca informació disponible i les poques visites que ha tingut fins ara.
Ens atrau la vertical de 70 metres de la Sala Leonor -amb la cascada ensordent provinent del sifò Mireia-, el curt laminador sucós amb els seus cristalls blancs submergits, ... I ens produeix incertesa l'equipament provisional i precari, amb ancoratges de MultiMonti (la Leonor amb Parabolts), les cordes fixes d'exploració, el cert desconeixement de la via, ...

I ens trobàrem una via gairebé verge, amb cert ambient exploratiu, amb vies i finestres oferint encara incògnites, una progressió exigent, fangosa, dues estretors selectives, blocs inestables, ... Aventura!
Tot això en una cavitat ja de per si exigent, freda, amb solera, on s'hi han llaurat experiències èpiques, amb escalades vertiginoses, sifons, grans sales i alhora meandres estrets, ...
 
Han estat 7 hores d'activitat (més les dues d'aproximació inevitables) amb un equip d'èlit, cohesionat efectiu i lleuger; un plaer afrontar projectes d'envergadura amb un equip autònom.

Per a properes visites, avaluar els riscos objectius.
 
Més info:
file:///Users/jordipascualfransoy/Downloads/05alba-4.pdf

1 comentari:

  1. Brutal... El muntatge multimèdia deixa molt clar quin pa se n'hi donava!

    ResponElimina