diumenge, 30 de maig del 2021

Conveni de col·laboració amb el Geoparc Orígens i la Federació Catalana d’Espeleologia

Ja quan el Geoparc era sols un projecte, la SAM recolzà la iniciativa i s'implicà, amb propostes al Pla d'Accions cada any, entre elles l'exposició que enguany ha vist la llum després de dos anys de treballs i presa d'imatges, així com l'organització d'Itineraris càrstics, Jornades de neteja, Descobertes espeleològiques, projeccions, rutes btt, ...

Tota aquesta implicació ha propiciat finalment la signatura d'un conveni de col·laboració entre el Geoparc Orígens, la SAM i la Federació Catalana d’Espeleologia (FCE). Aquesta signatura s’emmarca dins les activitats de la Vª Setmana dels Geoparcs Europeus que enguany està vinculada a l’Any Internacional de les “Coves i Carst”.

Tant la SAM com la FCE són entitats que tenen un especial interès en la conservació, protecció i foment del coneixement del patrimoni subterrani, que encara roman força desconegut. Per aquest motiu i reforçant el treball en xarxa en què es basen els Geoparcs mundials de la UNESCO, es pretén cooperar per millorar la gestió del territori i treballar directament en aquest patrimoni subterrani en termes de conservació, recerca i divulgació.

Algunes de les accions que preveu aquest conveni són la realització d’activitats de divulgació, algunes de les quals ja s’han dut a terme com és l’excursió “El Paisatge càrstic de El Portús” o l’exposició “El Geoparc Orígens sota terra” que es va inaugurar el passat 30 de maig i que estarà disponible a l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc, durant tot el mes de juny.

Aquesta exposició, amb quasi una vuitantena de fotografies inèdites dels fotògrafs locals i socis de la SAM Juan C. Gómez i Jordi Colom, es complementa amb un visor digital on s’hi poden trobar la ubicació i informació de les coves, i fotografies diferents a les de l’exposició física. L’exposició virtual està disponible a la web del Geoparc Orígens: https://www.geoparcorigens.cat/ciencia/patrimoni/coves-i-carst/

D'esq. a dreta, en lluís Domingo (President de la FCE, en Jordi Pascual (President d ela SAM) i na Maria Pilar Cases (Presidenta del Geoparc Orígens), amb el conveni signat

Entrega del llibre "Centenari de l'espeleologia catalana" a la presidenta del Geoparc Orígens na Maria Pilar Cases, per part del president de la FCE en Lluís Domingo, en el transcurs de l'acte d'inauguració de l'exposició "Geoparc Orígens sota terra"

El president de la FCE i el president de la SAM supervisant l'exposició, la qual es preveu que sigui itinerant, tant pels municipis del Geoparc com per la resta de Catalunya amb el suport de la xarxa de clubs afiliats a la federació.

1 comentari: